Flæskesteg med hvide og brunede kartofler. Hertil rødkål og brun sovs.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkflæskesteg
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 1 dlvand
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 spskribsgelé
  • 950 gramsyltet rødkål
  • 425 gramkartofler på glas
  • 100 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • 175 gramfranske kartofler
  •  groft salt
  •  laurbærblad
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Flæskesteg med hvide og brunede kartofler. Hertil rødkål og brun sovs.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En vaske ægte klassisk julemenu med det hele! Flæskesteg med sprøde svær serveret med hvide og brunede kartofler, syltet rødkål, brun sovs og kartoffelchips. God fornøjelse og rigtig glædelig jul - eller juli-dag, da flæskesteg jo smager fantastisk hele året rundt.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkflæskesteg
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 1 dlvand
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 spskribsgelé
  • 950 gramsyltet rødkål
  • 425 gramkartofler på glas
  • 100 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • 175 gramfranske kartofler
  •  groft salt
  •  laurbærblad
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Rids sværene helt igennem med en skarp kniv - pas på du ikke ridser ned i selve kødet. Gnid groft salt imellem sværene. Placer flæskestegen i et ovnfast fad med sværene nedad. Fyld vand i, så det dækker sværene. Kom stegen i ovnen i 20 min.

2. Imens stegen er i ovnen: Skræl kartoflerne, læg dem i en gryde med koldt vand så det dækker og stil dem til side.

3. Tilbage til stegen: Tag fadet ud af ovnen efter 20 min. og læg nu stegen på en rist med sværene opad. Gnid endnu engang salt imellem sværene og tilføj laurbærblade imellem sværene. Stil stegen i ovnen ved 225 grader og steg den i ca. 60 min. - til den når en kernetemperatur på 70 grader. Står stegen skævt, så ret den op med staniol eller kartofler skåret i halve.

4. Pil skrællen af løget, skær det i kvarte og læg det i det ovnfaste fad sammen med et par laurbærblade. Stil det ovnfaste fad under risten i ovnen.

5. Når stegen er færdig, skal den hvile utildækket i 20-30 min. Kog imens de hvide kartofler.

6. Og nu til sovsen: Hæld stegeskyen igennem en si og op i en gryde og tilsæt fløde. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i en kop og hæld det forsigtigt i sovsen under omrøring. Tilsæt en smule kulør og krydr med salt og peber. Du kan også tilsætte en smuldret bouillonterning, hvis du synes.

7. Kom rødkålen i en gryde og varm den op ved svag varme.

8. Hæld vandet fra glaskartoflerne og dup dem tørre med et rent viskestykke.

9. Hæld sukker på en kold pande og lad det smelte ved svag varme, uden at røre i det - husk hele tiden at holde øje og pas på det ikke brænder på.

10. Tilsæt smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 min. begynder sukkeret at sætte sig, og kartoflerne er færdige.

11. Server den saftige flæskesteg med sprød svær, hvide og brunede kartofler, brun sovs og kartoffelchips som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn duppe kartoflerne tørre og smage sovsen til. De vil helt sikkert også gerne hjælpe med at hælde franske kartofler i en skål i håbet om, at der falder et par stykker ved siden af!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.