Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
10 min
Ventetid
60 min
Denne lækre rødkål er super nem at lave og er god til alt fra flæskesteg til frikadelleburgere. Og så passer den stort set sig selv, så du kan lave noget andet imens!
Portioner
Ingredienser
- 25 gramsmør
- 1/2 stkrødkålshoved
- 1.5 dlrød saft- ufortyndet
- 3.5 dlvand
- 2 dlbalsamicoeddike
- 1 stkappelsin
- 5 spskbrun farin
- 1 stanghel kanel
- 1 stkstjerneanis
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Snit rødkål i fine strimler. Brug et mandolinjern eller bare den største og skarpeste kniv, som køkkenet kan mønstre.2
Smelt smørret i en gryde og svits rødkålen et par minutter til den lige falder lidt sammen. Pres saften af appelsinen og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser og lad det hele småsimre i en times tid.3
Smag til med salt, peber og evt. mere saft, farin og appelsin. Hæld evt. overskydende væde fra, inden du serverer.4
Velbekomme :o)Tip
Brug f.eks. rødkålen som tilbehør til klassisk flæskesteg - eller i en saftig frikadelleburger.