Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Det kan ofte være svært at få ungerne til at spise salater til aftensmad, men det er ofte fordi, at det hele er blandet sammen fra begyndelsen, og de ikke har mulighed for at sortere og vælge selv. Sæt derfor alle ingredienserne på bordet i små skåle, og lad hele familien samle lige præcist deres favoritsalat.
Portioner
Ingredienser
- 300 gramkyllingefilet
- 2 stængelbladselleri
- 1 stksnackpeber- eller peberfrugt
- 150 gramvindruer- stenfri
- 1 stkmini romainesalat
- 100 grambacon i tern
- 2 dlgræsk yoghurt
- 1 spsksød sennep
- 1 tskkarry
- 0.5 pottepurløg
- 0.5 stkcitron
- 50 gramvalnødder
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie, til de er gennemstegte, hvis du ikke allerede har en rest stegt kylling tilovers fra aftenen før. Lad fileterne køle lidt af og skær dem i mundrette bidder.2
Skær vasket selleri og peberfrugt befriet for kerner i fine tern. Vask vindruerne og flæk dem på midten. Riv den vaskede romainesalat i grove stykker med fingrene.3
Læg baconen på en tør, kold pande og tænd for varmen. Steg nu ternene, til de er sprøde. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.4
Bland græsk yoghurt, sød sennep, karry og finthakket purløg i en skål. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.5
Stil alle ingredienser - også valnødderne - på bordet i små skåle og lad hele familien samle deres egen favoritsalat. Mums!6
Velbekomme :o)Tip
Til de grøntsagsforskrækkede unger, kan du med tiden indføre små regler om, at alle f.eks. skal vælge minimum en eller to slags grøntsager. Så er det pludselig sjovt at spise salat :o)