Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En super lækker pastaret helt uden kød! Når du griller peberfrugterne i ovnen til saucen, bliver de helt bløde og saftige og får en fantastisk sødme. Prøv selv. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkrød peberfrugt
- 400 gramfuldkornsspaghetti
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 3 stængelbladselleri
- 2 dlmælk
- 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 stksquash
- 1 stklime
- 75 gramsalatost i tern
- salt
- peber
- olivenolie
- husholdningsfilm
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på højeste grilltrin. Skyl peberfrugterne, halver dem og læg dem med ydersiden opad på en rist, der kan gå i ovnen. Stil risten så tæt på ovnens grillelement, uden at peberfrugterne rører det. Grill peberfrugterne, til de har fået sorte pletter. Det tager ca. 10-15 minutter.2
Tag peberfrugterne ud af ovnen, læg dem i en skål og dæk med husholdningsfilm med det samme. Det skal dække helt. Lad det stå, mens du laver resten af retten.3
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og skær løg, hvidløg og bladselleri i tern. Steg det hele i lidt olie på en pande ved jævn varme, til det er blødt, men ikke har taget farve. Hæld det i en blender eller en foodprocessor.4
Fjern nu skindet og kernerne fra peberfrugten. Pas på, de er varme, men det er let at fjerne skindet, efter de har ligget i nogle minutter i skålen med film over. Hæld peberfrugtkødet i blenderen sammen med løg, hvidløg, bladselleri, mælk og fløde eller creme fine og blend, til saucen er helt glat. Hæld den tilbage på panden.5
Skær squashen i fine tern, tilsæt den til saucen og varm op. Smag til med salt, peber og lidt limesaft. Har du lidt honning, f.eks. akaciehonning, i køkkenet, kan du også tilsætte 1 spsk. til saucen. Bland til sidst saucen med pastaen og server med salatost og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.6
Velbekomme :o)Tip
Har du bladselleri tilovers, så skær det i stave og brug dem som gnavergrønt i ungernes madpakker eller som tilbehør til aftensmaden i løbet af ugen.