Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Kyllingespyd er virkelig lækre på grillen - og i ovnen, hvis det ikke er grillvejr. Her har vi citronmarineret spydene. Det giver en lækker og frisk smag. Spydene serveres med en nem og børnevenlig råkost. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1/4 dlolivenolie
- 2 fedhvidløg
- 1 stkøkologisk citron
- 1 spskakaciehonning
- 500 gramkyllingefilet
- 50 gramsolsikkekerner
- 500 gramgulerødder
- 50 gramfrosne ærter
- 2 stkæbler
- 50 gramrosiner
- salt
- peber
- grillspyd
- fryseposer
Fremgangsmåde
1
Fyr op under grillen eller opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Bland olivenolie, presset eller revet hvidløg, skal og saft af citronen, honning og lidt salt og peber sammen i en lille skål.3
Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber efterfølgende. Hæld marinaden i en frysepose sammen med kyllingestykkerne og massér marinaden godt sammen med kødet. Lad det ligge og marinere, mens du laver råkosten - jo længere tid jo mere smag :o)4
Rist solsikkekernerne på en tør pande og stil dem til side. Skræl gulerødderne og riv dem groft eller fint, alt efter temperament. Bælg eller optø ærterne, skyl æblerne og skær dem i tern.5
Bland de revne gulerødder, ærter, æbler og rosiner sammen. Vend med lidt akaciehonning og citronsaft og drys med solsikkekerner på toppen.6
Træk kødet på spyd og steg dem på grillen eller i ovnen i 10-20 minutter, til de er gemmenstegte, alt efter kødets tykkelse. Husk at vende dem undervejs.7
Server de lækre spyd sammen med den hurtige råkost.8
Velbekomme :o)Tip
Bruger du grillspyd af træ, kan du lade dem trække i lidt vand, inden du sætter kødet på - eller vikle lidt alufolie om enderne. Så går der ikke ild i dem, når du griller spydene.