Hvidløgskylling med kartofler og tomater

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 fedhvidløg
  • 50 gramsmør- blødt
  • 20 stkcherrytomater
  • 600 gramsmå kartofler
  • 2 dlvand
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 helthvidløg
  • 1 stkhel kylling
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %- eller mælk
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk- eller andre grøntsager
  •  sovsekulør
  •  majsstivelse
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hvidløgskylling med kartofler og tomater

I samarbejde med

3.6, Meget populær

En super lækker opskrift på saftig kylling, som du enten kan lave i ovnen eller på grillen. Kyllingen steges med kartofler og tomater i samme fad, så det er virkelig nemt! Og lad dig ikke afskrække af mængden af hvidløg. De giver en super lækker og mild smag. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 fedhvidløg
  • 50 gramsmør- blødt
  • 20 stkcherrytomater
  • 600 gramsmå kartofler
  • 2 dlvand
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 helthvidløg
  • 1 stkhel kylling
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %- eller mælk
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk- eller andre grøntsager
  •  sovsekulør
  •  majsstivelse
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pres hvidløgsfedet og rør det sammen med smørret. Skyl tomaterne. Skrub kartoflerne eller skræl dem, hvis de er meget beskidte. Læg kartofler og tomater i et ovnfast fad eller en foliebakke, hvis du er i grillhumør. Vend dem med en slat olie, salt og peber og tilsæt vandet. Skyl citronen og det hele hvidløg, skær begge dele i halve og læg dem i hvert sit hjørne af fadet.

2. Læg den rensede pipfugl på kartoflerne og før nu en finger ind mellem skind og brystkød og lav en lomme ned over begge bryster. Fyld lommerne med en del af smør- og hvidløgsblandingen og tryk det godt ud, så det fylder hele brystet. Smør kyllingen indvendigt med resten.

3. Krydr nu kyllingen med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Sæt fadet i ovnen, eller på grillen ved indirekte varme, og steg i ca. en time, til skindet er gyldent og sprødt, og kyllingen er gennemstegt. Kødsaften skal være klar og ikke lyserød. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs, så der hele tiden er ca. to cm i fadet.

4. Hæld væden fra fadet op i en lille gryde. Tilsæt madlavningsfløde eller mælk og varm op. Tilsæt lidt kulør, smag til med salt og peber og jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop.

5. Lad kyllingen trække utildækket på et spækbræt i 10 minutter, inden du parterer den. Så forbliver saften i kødet. Men hey, har du travlt, griber du bare din største og bedste kniv og parterer fuglen med det samme.

6. Skræl gulerødder og skyllet agurk og skær begge dele i stave som gnavergrønt. Server med kylling, sauce, kartofler og saft fra den bagte citron presset udover. Har du salatrester i køleskabet, kan du vende dem med lidt citronsaft og olivenolie og servere til. Velbekomme :o)

Tip

Gem resten af kyllingen til sandwich med kyllingesalat dagen derpå.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre