Koteletter med mild dijonsauce og stegte æbler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris- dobbelt portion
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 6 stksvinekoteletter
  • 1 tskkarry
  • 2.5 dlvand
  • 2 spskdijonsennep
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 spskakaciehonning
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Koteletter med mild dijonsauce og stegte æbler - til to dage

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Denne her dijonsauce er VIRKELIG god. Og mega nem at lave. Du skal ikke lade dig afskrække, den er slet ikke stærk, men har en mild og lækker sennepssmag. Her har vi serveret koteletterne med sennepssaucen og stegte æbler og gulerødder. Bemærk, at retten er til to dage. Der er beregnet ekstra koteletter og skal koges ekstra ris til stegte ris på dag to.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris- dobbelt portion
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 6 stksvinekoteletter
  • 1 tskkarry
  • 2.5 dlvand
  • 2 spskdijonsennep
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 spskakaciehonning
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Husk at koge dobbelt så mange ris, som du skal bruge til denne ret, hvis du laver mad til to dage og skal bruge ris til stegte ris dagen derpå.

2. Skær løget i ringe. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.

3. Krydr koteletterne og steg dem i en blanding af smør og olie. Tag dem af panden uden at gøre den ren. Tag et par koteletter fra til stegte ris på dag to - så er der hurtig mad dagen derpå.

4. Steg nu løg, gulerødder og æbler i et par minutter, til de er gennemvarme men stadig har lidt bid. Drys med karry og krydr med lidt salt og peber undervejs. Tag grøntsagerne af panden uden at gøre den ren.

5. Hæld vand, halvdelen af senneppen og madlavningsfløde - eller mælk - på panden sammen med smuldret bouillonterning. Nogle bouillonterninger er ret hårde. I så fald kan du med fordel smuldre og opløse den i en kop med kogende vand, inden du bruger den til saucen. Varm og og smag til med mere sennep efter smag, salt, peber og lidt honning. Hvis du bruger fløde, creme fine el. lign., behøver du ikke jævne saucen. Bruger du mælk, og synes du, at saucen er for tynd, kan du jævne den med lidt majsstivelse eller mel rørt ud i lidt vand i en kop.

6. Server koteletterne med de dampende varme ris, stegte æbler og gulerødder og den lækre sauce. Drys med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme :o)

Tip

Gem et par stegte koteletter og resten af risene til stegte ris dagen derpå.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre