Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Quesadillas er en mega lækker måde at bruge rester - og tortillapandekager på. Her har vi fyldt de sprøde quesadillas med rester af kylling, peberfrugt og revet ost og serveret dem med en nem salat med hytteost, æbler og solsikkekerner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramsolsikkekerner
- 1 stkløg
- 3 stkblandede peberfrugter
- stegt kyllingelår
- 8 stkfuldkornstortillas
- 50 gramrevet ost
- salat efter eget valg
- 2 stkæbler
- 200 gramhytteost
- 8 stkradiser
- 300 gramgulerødder
- groft flute
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Rist solsikkekernerne på en tør pande. Skær løget og renset og skyllet peberfrugt i tern og riv kyllingekødet i strimler. Steg løgene i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt kyllingekødet, krydr med lidt salt og peber og steg videre, til kødet er gennemvarmt.2
Smør tortillaerne med lidt olivenolie på den ene side. Læg en tortilla med den smurte side nedad på et spækbræt og fordel lidt kyllingeblanding og peberfrugt i et jævnt lag ovenpå. Krydr med salt og peber og drys med revet ost på toppen. Læg endnu en tortilla ovenpå med den oliesmurte side opad.3
Flyt forsigtigt quesadillaerne til en bagerist eller grillen. Hvis du laver dem på grillen, skal du virkelig holde øje med dem - det går hurtigt, så pas på, de ikke bliver sorte! Når de har fået flotte striber på den ene side, vender du dem forsigtigt, så de også får flotte striber på den anden side. Brug en pizzaspade eller en stor paletkniv til at vende med.4
Laver du quesadillas i ovnen, skal du placere dem på en bagerist og bage dem i ca. 15 min. ved 225 grader varmluft med en tallerken vendt på hovedet ovenpå. Så får de den rigtige form. Vend dem halvvejs - og pas på, tallerkenen er mega varm!5
Lav en hurtig salat af skyllede salatblade, æbler i tern, hytteost og ristede solsikkekerner og server sammen med de sprøde tortillas og lidt skyllede radiser og skrællede gulerødder som gnavergrønt.6
Server med lunt flute. Velbekomme!Tip
Vi har beregnet en quesadilla pr. person. Er I mere sultne i din familie, så køb lidt ekstra eller fyld flere grøntsager i.