Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Her er et virkelig godt alternativ til den klassiske oksekødsburger: Super lækre kyllingeburgere toppet med masser af grønt og guacamole. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1/2 stkløg
- 1 stkæg
- 25 gramsalatost i tern
- 1/2 spsktørret oregano
- 400 gramhakket kyllingekød
- 50 gramrasp
- 1 tsksalt
- 100 grambacon i skiver
- salat efter eget valg
- 4 stktomater
- 1/2 stkagurk
- 1 stkløg
- guacamole
- 6 stkburgerboller
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løget helt fint. Har du en minihakker, så brug den. Bland løg, æg, smuldret salatost, tørret oregano, hakket kyllingekød, rasp, salt og peber sammen i en skål til du har en smidig, men fast fars. Stil farsen i køleskabet, mens du fikser resten.2
Steg baconen på en tør pande. Lad den dryppe af på lidt køkkenrulle. Tør ikke panden af - du skal bruge fedtet til at stege i om lidt :o)3
Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Skyl tomater og agurk og skær begge dele i skiver. Er familien til løg så skær lidt løg i ringe. Stil det hele på bordet i små skåle sammen med guacamolen.4
Fugt hænderne og form fine bøffer af farsen. Vær opmærksom på at farsen er lidt mere "levende" end når du former almindelige burgerbøffer. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.5
Gennemsteg nu bøfferne i baconfedtet. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof hvis der ikke er nok tilbage fra baconen. Vend forsigtigt bøfferne med en paletkniv undervejs.6
Lun burgerbollerne og lad hele familien sammensætte deres helt egen yndlingsburger.7
Velbekomme :o)Tip
Der er beregnet to burgere pr. voksen og en burger pr. barn. Husk at justere indkøbslisten, hvis I er mere eller mindre sultne.