Amerikanske burgerboller

Ingredienser

( 16 - 32 stk. )

  • 2.5 dlsødmælk
  • 25 gramgær
  • 50 gramrørsukker
  • 700 gramhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 175 gramsmør- blødt
  • Pensling
  • 1 stkæg
  •  sødmælk
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der findes lige så mange udgaver af burgerboller, som der findes forskellige måder at bygge sin burger på! Denne udgave er dog virkelig god. Det er den klassiske amerikanske "briochebolle" uden nogen som helst form for fuldkorn - men med masser af smør! Bag dem, når burgerne skal være ekstra bløde og syndige. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Bland mælk, gær og rørsukker sammen i en skål - allerhelst i en røremaskine. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt og hvedemel og rør derudaf, til dejen er samlet.

2. Tilsæt nu smørret og sæt røremaskinen på fuld drøn! Du skal ælte dejen, indtil den slipper siderne af skålen. På vores køkkenmaskine tager det mellem 5 og 10 minutter, alt efter temperatur, meltype m.m.

3. Nu skal dejen gerne være blød og lidt fedtet, men ikke hænge fast i fingrene. I så fald skal du tilsætte en lille smule mere mel lidt efter lidt - men pas på ikke at tilsætte for meget, så bliver de tørre.

4. Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen hvile i en time. Tag dejen ud på bordet og del den i det antal boller, du har lyst til. Laver du klassiske burgerboller, skal du dele dejen i ca. 16 stykker. Laver du små burgere, også kaldet sliders, skal du dele dejen i ca. 32 stykker.

5. Form dejen til runde boller, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem flade med håndfladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem efterhæve i halvanden time.

6. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Pisk æg og lidt mælk sammen i en kop og pensl bollerne. Bag dem i ca. 15 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen.

7. Velbekomme :o)

Tip

Vi har naturligvis også en opskrift på burgerboller med knap så meget smør og masser af fuldkorn. Du kan også prøve vores boller til bøfsandwich med grahamsmel, honning og yoghurt naturel.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre