Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
20 min
Denne opskriften er virkelig nem at lave! Brun kyllingefileterne på en pande, tilsæt tomater, æbler, citron og lidt væde og stil det hele i ovnen. Så passer retten sig selv, mens quinoaerne koger færdig. Og så er der blot tilbage at jævne saucen. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 175 gramquinoa- eller fuldkornsris
- 1 stkæble
- 20 stkcherrytomater
- 600 gramkyllingefilet
- 1 terninghønsebouillon
- 3 dlkogende vand
- 1 stkcitron
- 1 spskakaciehonning
- majsstivelse
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skyl quinoaen grundigt og kog den efter anvisningen på pakken. Skyl æbler og cherrytomater. Skær æblerne i tern.2
Krydr kyllingefileterne med salt og peber og brun dem af i lidt olivenolie på begge sider på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Fileterne skal ikke gennemsteges men blot tage farve.3
Opløs bouillonterningen i det kogende vand og hæld det over kyllingefileter på panden sammen med æbler, cherrytomater, lidt citronsaft og honning.4
Stil panden i ovnen og lad kyllingefileterne stege færdige i 15-20 minutter, alt efter tykkelsen. Hvis du ikke har en pande, der kan tåle at komme i ovnen, kan du bare bruge et ovnfast fad eller en foliebakke.5
Tag panden ud af ovnen. Pas på fingrene, den er mega varm! Hæld væden gennem en si og over i en lille gryde. Tilsæt evt. lidt mere vand. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop og smag saucen til med lidt mere citronsaft, honning, salt og peber, hvis du synes.6
Server fileterne hele eller skær dem i skiver. Server med de varme quinoaer og cherrytomater, æbler og lidt grønt på toppen, hvis du synes.7
Velbekomme :o)