Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En klassiker fra kinagrillen som ungerne elsker! Her lavet med svinekød og ekstra mange grøntsager. Snit kød og grønt, før du går i gang med at stege - så er retten lynhurtig at lave! God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 400 gramsvinekød i strimler
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 1 stkrød peberfrugt
- 4 stængelbladselleri
- 300 gramgulerødder
- 1 dåseananas i skiver
- 0.5 dlketchup
- 1 spskbrun farin
- 1 spsksoya
- 2 spskeddike
- 2 spskmajsstivelse
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skær svinekødet i tynde strimler, hvis det ikke er det i forvejen. Krydr med salt og peber og steg dem i lidt olie i en wok eller en dyb pande, til de lige nøjagtigt er gennemstegte. Pas på de ikke får for meget - så bliver de tørre. Tag kødet af panden og stil det til side.3
Skær løget i både og hak hvidløgene. Rens, skyl og skræl peberfrugter, bladselleri og gulerødder og skær hele molevitten i tynde stave.4
Steg først løg og hvidløg i lidt olie og tilsæt derefter peberfrugter, bladselleri og gulerødder. Steg et par minutter til det har fået farve, men stadig har bid.5
Hæld ananassaften op i en skål og bland det sammen med ketchup, brun farin, soya og eddike. Tilsæt saucen og svinekødet til grøntsagerne og lad det simre et par minutter til kødet er gennemstegt - men ikke længere end grøntsagerne stadig har bid. Jævn evt. saucen ved at røre majsstivelse ud i lidt vand i en kop og tilsæt det til saucen lidt efter lidt til den har den rette konsistens.6
Tilsæt til sidst ananas skåret i mundrette bidder. Servér med ris og evt. lidt grønt på toppen hvis du har det på lager.7
Velbekomme :o)Tip
I stedet for at købe svinekød i strimler, kan du købe koteletter eller schnitzler og skære dem selv. Det er ofte billigere. Har du lidt frisk ananas i køkkenet, så skær det i tern og brug det som topping ved servering.