Juleskinke med spinat og brunede kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Skinke og brunede kartofler
  • 1 kilolandskinke
  • 600 gramsmå kartofler
  • 250 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • Stuvet spinat
  • 450 gramfrossen spinat
  • 25 gramsmør
  • 25 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 0.5 stkcitron
  • 0.5 tskmuskat
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Juleskinke med spinat og brunede kartofler

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Skinke med stuvet spinat og brunede kartofler er en juleklassiker! Og selvom spinat i udgangspunktet lyder lidt farligt for mange børn, så glider det lidt lettere ned i den stuvede udgave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Skinke og brunede kartofler
  • 1 kilolandskinke
  • 600 gramsmå kartofler
  • 250 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • Stuvet spinat
  • 450 gramfrossen spinat
  • 25 gramsmør
  • 25 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 0.5 stkcitron
  • 0.5 tskmuskat
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tø spinaten op. Læg skinken i en stor gryde og dæk den med vand. Bring i kog og lad skinken simre under låg til kernetemperaturen er minimum 75 grader - brug et stegetermometer, hvis du har et. Det tager ca. en time for en skinke på et kilos penge.

2. Kog kartoflerne møre i saltet vand, overhæld dem med koldt vand og pil dem herefter med en urtekniv.

3. Hæld sukkeret på en kold pande og lad det smelte ved svag varme. Pas på, det ikke brænder på - lige pludselig går det mega stærkt! Tilsæt nu smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige.

4. Smelt smørret til spinaten i en gryde. Når det er bruset af tilsættes melet. Pisk godt i et par minutter, så det ikke brænder på. Det er vigtigt, at mel og smør lige får varme i et par minutter, men ikke tager farve. Det fjerner smagen af mel.

5. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, så der ikke kommer klumper i saucen. Måske skal du ikke bruge al mælken - måske skal du bruge lidt mere. Konsistensen skal være som tyk sovs a la mormor! Tilsæt spinaten og varm op under omrøring. Smag til med honning, citronsaft, salt, peber og revet eller stødt muskatnød.

6. Servér skinken med de brunede kartofler, den stuvede spinat og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år. Velbekomme!

Tip

Spinat er super sundt! Men har du børn under 1 år, bør du undgå at give dem spinat i større mængder. Læs mere i vores praktiske oversigt over ingredienser, du skal være opmærksom på, når du laver mad til børn.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre