Mørbradmedaljoner med græskar og tomatsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 stkhokkaidogræskar
  • 400 gramsmå kartofler
  • 1 stksvinemørbrad
  • 100 grambacon i skiver
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  allroundkrydderi
  •  citron
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  kødnåle eller tandstikker
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbradmedaljoner med græskar og tomatsauce

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Svinemørbrad er mørt, lækkert og fedtfattigt kød, der er til at betale. Her har vi skåret lækre medaljoner af mørbraden, viklet dem ind i bacon og serveret med bagt hokkaidogræskar, kartofler og en mild tomatsauce. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 0.5 stkhokkaidogræskar
  • 400 gramsmå kartofler
  • 1 stksvinemørbrad
  • 100 grambacon i skiver
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  allroundkrydderi
  •  citron
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  kødnåle eller tandstikker
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl græskaret og fjern kernerne. Skyl kartoflerne grundigt. Er de meget beskidte, så skrub dem med en hård børste eller skræl dem. Skær græskarret i grove tern og kartoflerne i halve. Vend begge dele med lidt olivenolie og allroundkrydderi, eller blot lidt salt, i et ovnfast fad.

3. Bag kartofler og græskar i ovnen i ca. 30 minutter, til de er smukt gyldne på toppen. Husk at vende dem undervejs.

4. Puds imens mørbraden ved at skære de største sener og fedtet fra med en skarp kniv. Pas på ikke at snitte for meget ned i kødet (og fingrene..)! Skær mørbraden til bøffer af ca. 5 cm i tykkelsen og krydr dem med salt og peber. Vikl et stykke bacon omkring hver bøf og sæt det fast med en tandstik eller kødnål.

5. Brun hurtigt bøfferne af på begge sider ved høj varme på en pande i lidt olivenolie (eller på grillen, hvis du eller vejret er i sommerhumør) - undlad at gøre panden ren, den skal bruges til saucen.

6. Læg bøfferne i et ovnfast fad med 1/2 cm vand i bunden. Skru varmen ned til 200 grader varmluft og stil fadet i ovnen sammen med græskar og kartofler og giv bøfferne ca. 15 minutterne, til de er gennemstegte.

7. Hæld de hakkede tomater på panden og varm op. Tilsæt madlavningsfløde (eller piskefløde, hvis der for alvor skal være fest i det lille hjem) og smag til med salt, peber, citron og evt. lidt honning.

8. Servér bøfferne med bagte græskar og kartofler, toppet med tomatsauce og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Steger du bøfferne på grillen, skal du blot brune dem af ved direkte varme i et par minutter og derefter grille dem under låg i 10-15 minutter ved indirekte varme, til de er gennemstegte.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre