Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
40 min
Ventetid
60+ min
Lune kanelsnegle både dufter og smager fuldkommen fantastisk! Her har vi lavet en udgave af den klassiske kanelsnegl, som er bagt i fad, så remoncen bliver, hvor den skal, og sneglene ikke går op under bagningen. Tag ungerne med i køkkenet og bag en portion - de er virkelig gode! God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Dej
- 2 dlmælk
- 25 gramgær
- 100 gramsmør
- 75 gramsukker
- 4 tskvaniljesukker
- 1 stkæg
- 1 tsksalt
- 500 gramhvedemel
- Remonce
- 250 gramsmør
- 1 spskakaciehonning
- 4 tskstødt kanel
- 150 grambrun farin
Fremgangsmåde
1
Lun mælken så den er lillefingervarm og rør gæren ud deri. Rør smør, sukker og vaniljesukker hvidt i en skål eller røremaskine. Tilsæt ægget og salt og rør det jævnt. Tilsæt mælkeblandingen og melet lidt efter lidt.2
Rør på livet løs i nogle minutter, til dejen slipper, når du rører ved den med fingrene. Pas på, at den ikke bliver for tør.3
Lad dejen hvile i to timer under et viskestykke. Lav imens remoncen ved at piske smør, honning, kanel og brun farin sammen i en skål og stil den til side.4
Rul dejen tyndt ud i et rektangel på ca. 60 x 40 cm. Smør remoncen ud i et tyndt lag og rul sammen på den lange led. Skær dejen ud i stykker af ca. 3-4 cm og læg dem i et ovnfast fad. Der skal være en lille smule luft i mellem, da de hæver op, når de bages.5
Lad sneglene hvile under et viskestykke i en times tid. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.6
Bag sneglene i 20-30 minutter, til de er smukt gyldne på toppen. Lad dem køle af - og SÅ må der smovses!7
Velbekomme!