Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
45 min
De her spinatboller smager virkelig godt! Dejen er den samme som til vores lækre spinatpølsehorn, så hvis du har ekstra tid tilovers, kan du lave dobbeltportion af dejen og have både boller og pølsehorn klar til madpakken. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 dlkoldt vand
- 1 dlkogende vand
- 1 dlyoghurt naturel
- 25 gramgær
- 0.25 dlolivenolie
- 1 tsksalt
- 200 gramfrossen spinat
- 400 gramdurum-eller hvedemel
- 1 stkæg
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Bland koldt og varmt vand i en skål. Tilsæt yoghurt og smuldr gæren i. Rør godt, til det er opløst, og tilsæt derefter olie og salt.2
Optø spinaten i mikrobølgeovnen eller i en gryde. Hæld væden fra og rør den fugtige spinat i gærblandingen.3
Rør melet i lidt efter lidt. Når dejen begynder at samle sig, ælter du den færdig på et meldækket bord.4
Form 16-18 runde boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.5
Lad bollerne hæve i 30 minutter under et klæde og opvarm imens ovnen til 190 grader varmluft.6
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15 minutter, til de er let gyldne.7
Servér bollerne med smør eller andet favoritpålæg.8
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at tilsætte ingredienserne og røre og ælte dejen.