Frikadeller med stuvet spidskål

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Stuvet spidskål
  • 50 gramedamamebønner
  • 0.5 stkspidskål
  • 5 dlvand
  • 2 dlkogevand
  • 2 dlmælk
  • 20 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  • Frikadeller
  • 600 gramsmå kartofler
  • 75 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med stuvet spidskål

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Klassiske deller (med lidt indsmuglede gulerødder - schhhyyy!) serveret med kogte kartofler og en lækker og opdateret udgave af den klassiske stuvede spidskål. Her med edamamebønner, der giver lidt bid til stuvningen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Stuvet spidskål
  • 50 gramedamamebønner
  • 0.5 stkspidskål
  • 5 dlvand
  • 2 dlkogevand
  • 2 dlmælk
  • 20 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  • Frikadeller
  • 600 gramsmå kartofler
  • 75 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Optø bønnerne efter anvisningen på posen og stil dem til side. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand. Fjern de yderste blade af spidskålet, halver det, fjern stokken i midten og snit det i fine strimler.

2. Bring vand og salt i kog. Tilsæt spidskålet og lad det koge i 2-3 minutter. Hæld vandet fra i en skål - du skal bruge det om lidt - og læg spidskålet på en tallerken. Og så til dellerne.

3. Riv guleroden på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

4. Steg en lille prøvedelle og smag til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

5. Og nu tilbage til stuvningen. Bland kogevandet fra spidskålen med mælken. Smelt derefter smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører, så det ikke branker. Det får melsmagen til at forsvinde.

6. Tilsæt nu mælkeblandingen lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Tilsæt bønnerne, varm op og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Har du muskatnød i køkkenet kan du også tilsætte en lille smule - men det kan sagtens undværes! Tilsæt kål og varm langsomt op.

7. Servér dellerne med de kogte kartofler og den stuvede spidskål. Velbekomme!

Tip

Får ungerne madpakker med, så husk at gemme en delle eller to til frokosten - det er er altid et hit!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre