Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Det er så dejligt at bruge alle æblerne fra haven til lækre juicer og desserter. Og har du ikke æbler på træerne, kan du købe en pose smagfulde æbler i supermarkedet og f.eks. lave en fantastisk æbletrifli med makroner og flødeskum. Det er super nemt og smager skønt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramæbler
- 120 gramsukker
- 0.5 dlvand
- 1 stkvaniljestang
- 2.5 dlpiskefløde
- 200 grammakroner
Fremgangsmåde
1
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker.2
Kog æblerne i en gryde med låg sammen med sukker, vand, vaniljekorn og selve vaniljestangen, til konsistensen er som kompot. Det tager ca. ti minutter. Bliver kompotten for fast, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til, lad kompotten køle af og fjern vaniljestangen.3
Pisk fløden til blød flødeskum og knus makronerne i en pose. Lad ungerne hjælpe - de synes det er super sjovt at være makronknusere!4
Kom nu først æblekompot nederst i en stor skål eller i små portionsglas. Fordel de knuste makroner ovenpå og top til sidst med flødeskum.5
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad børnene skære de skrællede æbler i små stykker, og så vil de elske at knuse makronerne!
Får du ikke brugt alle æblerne til æbletriflien, har vi lavet et par tips til hvordan du opbevarer dem eller ellers får dem brugt. Læs mere lige her.