Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Dette er en super hurtig og lækker wokret med kalkun, kål og masser af grønt. Kan du ikke få kalkunkød i dit lokale supermarked, bruger du bare kyllingefilet. Retten er beregnet til to dage. Brug f.eks. resterne i en lækker omelet dagen efter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 cmfrisk ingefær
- 1 fedhvidløg
- 0.5 stkhvidkål
- 300 gramgulerødder
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkgrøn peberfrugt
- 400 gramkalkun- ell. kyllingefilet
- 1/2 dlsoya
- 1 dlvand
- 1 stkappelsin
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skræl ingefæren og hak den fint sammen med hvidløget. Skyl hvidkålet, skræl gulerødderne, vask peberfrugterne og befri dem for kerner. Skær det hele i tynde strimler og stil til side. Skær kalkunkødet i tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber.3
Steg nu hvidløg, ingefær og kalkun ved høj varme i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande, til det har fået stegeskorpe. Det tager et par minutter. Husk at krydre med salt og peber. Tag kødet af panden. Tilsæt nu grøntsagerne og steg dem ved høj varme, til de er faldet lidt sammen og er blevet gennemvarme, men stadig har bid.4
Bland soya, vand og saften fra appelsinen sammen i en skål. Hæld blandingen over grøntsagerne, tilsæt kødet og rør godt sammen. Smag til og tilsæt evt. mere appelsinsaft, soya, salt og peber.5
Server wokretten med dampende varme ris og lidt ekstra soya til dem, der har lyst. Velbekomme!