Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
10 min
Det lyder simpelt, og det er det også - men smager samtidig fantastisk! Rodfrugter og kartofler i ovnen er et sikkert hit herhjemme, og når vi tilføjer en håndfuld bacon smager de ekstra lækkert. Vi serverer hele herligheden med en hurtig persilledressing og ristet rugbrød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 kgblandede rodfrugter
- 0.5 stkhokkaidogræskar
- 600 gramkartofler
- 200 grambacon i tern
- 1 spskfrisk eller tørret timian
- 3 spskolivenolie
- 0.5 pottefrisk basilikum
- 3 dlcreme fraiche 18%
- 4 skiverrugbrød
- bagepapir
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Skræl og skær rodfrugter, græskar og kartofler i mundrette stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med bacon, timian og olivenolie. Krydr med salt og peber og bag rodfrugterne i 25-30 minutter.3
Imens kan du fikse creme fraiche dressingen og riste rugbrødet.4
Skyl basilikum eller persille, hak det meget fint og rør sammen med creme fraiche. Hvis dine børn kan lide hvidløg, kan du evt. tilsætte lidt finthakket eller presset. Smag til med salt og peber.5
Server de sprøde rodfrugter med dressing som dip og ristet rugbrød.6
Super simpelt og mega lækkert - velbekomme!Tip
Der findes efterhånden et væld af valgmuligheder, når det kommer til blandede rodfrugter. Vi har købt en blandet pose - det er super nemt. Du kan både bruge udgaven fra frost, den færdigblandede friske - eller blande og ordne dine egne rodfrugter.
Opgaver til børn i familien: Der er rig mulighed for at lade ungerne træne med kartoffelskrælleren, hvis du køber friske rodfrugter. Og ellers kan de hjælpe med at røre dressingen.