Medister med kartofler og coleslaw

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 500 grammedisterpølse
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkvalgfrit kål
  • 0.5 stkfennikel
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksød sennep
  • 3 dlvand
  • 3 spskpikantost
  • 1 terningoksebouillon
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Medister med kartofler og coleslaw

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Medister er en skøn klassikker. Her har vi serveret den med kartofler, en nem sauce og fennikelcoleslaw med ristede solsikkekerner. Vi har brugt rødt spidskål på billedet, men du kan bruge lige den type kål, du vil. Vær dog opmærksom på, at et halvt hvidkål fylder lidt mere end et halvt spidskål.. ;o) God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 500 grammedisterpølse
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkvalgfrit kål
  • 0.5 stkfennikel
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksød sennep
  • 3 dlvand
  • 3 spskpikantost
  • 1 terningoksebouillon
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand.

2. Steg medisteren på begge sider i lidt olivenolie på en pande, til den er gennemstegt. Altså medisteren. Ikke panden! Husk at stege den ved svag varme, så den ikke sprækker. Prik den evt. med en gaffel undervejs. Du kan også brune den af på en pande, der kan tåle at komme i ovnen og lade den stege færdig i ovnen i ca. 10 minutter på 170 grader varmluft.

3. Rist imens solsikkekerner på en tør pande til de har taget farve. Afkøl dem herefter på en tallerken.

4. Snit kål og fennikel i helt tynde strimler - enten med en kniv eller på et mandolinjern. Pas på fingrene! Bland creme fraiche eller skyr, mayonnaise, akaciehonning og sød sennep sammen til en hurtig dressing og smag til med salt og peber. Vend sammen med kål- og fennikelstrimlerne og solsikkekerner.

5. Tag medisteren af panden - undlad at gøre panden ren. Pas på, hvis panden har været i ovnen - den er mega varm. Hæld vand på panden og tilsæt pikantost og smuldret bouillonterning, og lad det koge op under omrøring ved svag varme. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og rør blandingen i lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør, til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.

6. Servér medisteren med kartofler, sovs og fennikelcoleslaw! Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave sovsen. De er uden tvivl gode til at røre, mens du jævner. De kan også hjælpe med at skylle og ordne grøntsager og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre