Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
10 min
Her kommer en sikker vinder - frikadeller bagt i ovnen og serveret med pastasalat, der er fyldt med alverdens gode sager. Og så er der hummus som dip - tryk på kokkehuen og lav din egen eller køb den færdige udgave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 pottepersille
- 1 stkæg
- 2 dlmælk
- 500 gramhakket svinekød
- 2 tsksalt
- 25 gramrasp
- 250 gramfuldkornspasta
- 0.5 stkagurk
- 10 stkcherrytomater
- 2 stkavocado
- 100 gramoliven
- dressing efter eget valg
- 100 gramhummus med rødbede
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Del løget i kvarte og giv det en snurretur i en minihakker sammen med halvdelen af den skyllede persille (resten gemmes til pastasalaten), æg og mælk. Rør løgblandingen sammen med kød, salt og rasp til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere rasp, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.3
Form små frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter.4
Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken. Overhæld herefter med koldt vand og lad den dryppe af.5
Skyl agurk og tomater og skær begge dele i mundrette bidder. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Dryp dem evt. med lidt citron for at undgå, at den bliver brun. Bland grøntsagerne med pasta, oliven, resten af den hakkede persille og valgfri dressing.6
Server de lækre frikadeller med pastasalat og hummus som dip.7
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og tomater i mindre stykker. De kan også hjælpe med at skære avocadoen i tern.