Humus med rødbede

Ingredienser

  • 300 gramfrisk rødbede*
  • 1 dåsekikærter- en dåse på 400 gram
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spsktahin- sesampasta
  • 2 spskolivenolie
  • 1 tsksalt
  • 1 tskspidskommen
  • 0.5 stklime
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en hurtig og lækker humus, som får sin flotte farve fra friske rødbeder. Du kan også sagtens erstatte rødbeder med gulerødder. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 10 minutter og skær dem efterfølgende i grove tern, når de er kølet lidt af.

2. Hæld væden fra kikærterne over i en skål - du skal bruge den om lidt. Blend kikærter, rødbede, hvidløg, tahin, olivenolie, salt, spidskommen og saften fra den halve lime i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt lidt af væden fra kikærterne, til humusen har en lækker og cremet konsistens.

3. Smag til med lidt mere lime, salt og spidskommen, hvis det er nødvendigt.

4. Velbekomme!

Tip

Tahin er en sesampasta, der kan fås i de fleste supermarkeder og oftes står på hylden med specialiteter. Hvis du ikke lige kan få tahin i dit lokale supermarked, kan du godt undvære det i en snæver vending!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre