Vegetargryde med butterbeans, majs og karry

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkporre
  • 1 fedhvidløg
  • 1.5 spskkarry
  • 2 dåsebutterbeans eller kidneybønner
  • 140 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 285 gramløse majs
  • 4 stkpitabrød med fuldkorn
  •  salt
  •  peber
  • 50 grammangochutney
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetargryde med butterbeans, majs og karry

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Her har vi lavet en simpel og velsmagende vegetarret. Vi bruger butterbeans i retten - det er store og cremede bønner fra dåse, men hvis du ikke lige kan få butterbeans, der også kaldes limabønner, kan du sagtens bruge andre bønner - f.eks. kidneybønner. Vi serverer herligheden med fuldkornspitabrød og mangochutney. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkporre
  • 1 fedhvidløg
  • 1.5 spskkarry
  • 2 dåsebutterbeans eller kidneybønner
  • 140 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 285 gramløse majs
  • 4 stkpitabrød med fuldkorn
  •  salt
  •  peber
  • 50 grammangochutney
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Fjern top og bund og rens porrerne grundigt. Skær dem herefter i ca. 1 cm tykke skiver.

2. Steg porrerne i olivenolie med presset hvidløg og karry.

3. Tilsæt butterbeans, tomatpure, vand og majs og lad retten simre i 10-15 minutter. Smag retten til med salt og peber.

4. Lun pitabrødet på en brødrister eller i ovnen og skær det i trekanter.

5. Server retten med ris, mangochutney og pitabrød.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rense og skære porrerne. Lad dem også hjælpe med at smage til, da det ofte giver mere appetit på at smage nye retter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre