Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Her har vi lavet en simpel og velsmagende vegetarret. Vi bruger butterbeans i retten - det er store og cremede bønner fra dåse, men hvis du ikke lige kan få butterbeans, der også kaldes limabønner, kan du sagtens bruge andre bønner - f.eks. kidneybønner. Vi serverer herligheden med fuldkornspitabrød og mangochutney. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkporre
- 1 fedhvidløg
- 1.5 spskkarry
- 2 dåsebutterbeans eller kidneybønner
- 140 gramtomatpuré
- 3 dlvand
- 285 gramløse majs
- 4 stkpitabrød med fuldkorn
- salt
- peber
- 50 grammangochutney
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Fjern top og bund og rens porrerne grundigt. Skær dem herefter i ca. 1 cm tykke skiver.2
Steg porrerne i olivenolie med presset hvidløg og karry.3
Tilsæt butterbeans, tomatpure, vand og majs og lad retten simre i 10-15 minutter. Smag retten til med salt og peber.4
Lun pitabrødet på en brødrister eller i ovnen og skær det i trekanter.5
Server retten med ris, mangochutney og pitabrød.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rense og skære porrerne. Lad dem også hjælpe med at smage til, da det ofte giver mere appetit på at smage nye retter.