Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Pyt i pande er køkkenets svar på bagerens romkugle: En ret, hvor man bruger resterne fra køleskabet. Her har vi dog lavet opskriften med hakket oksekød, kartofler, kål, rødbeder, kapers og spejlæg, men du kan sagtens bruge andre grøntsager. Retten er til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. Har du spidskål tilovers, så snit det til en grov salat i løbet af brugen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 2 stkløg
- 0.5 stkspidskål
- 800 gramhakket oksekød
- 4 stkæg
- 200 gramsyltede rødbeder
- 4 spskengelsk sauce
- ketchup
- olivenolie
- smør
- salt
- peber
- kapers
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre tern. Skær løgene i tern og steg begge dele på en pande med lidt smør og olivenolie.2
Skyl spidskålet og skær det i strimler. Steg det hakkede oksekød i en gryde sammen med spidskålet. Rør godt, indtil kødet er brunet godt af.3
Varm olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte eller smilende. Du kan også lige vende spejlæggene til sidst og give dem et minuts tid på blommesiden, så du er helt sikker på, at de er gennemstegte.4
Når kartoflerne er færdigtilberedte, skal kød og kartofler blandes. Skær rødbederne i mindre stykker og tilsæt dem til retten sammen med engelsk sauce. Smag til med salt og peber.5grønt drys til børn under 3 år.
Server den dampende varme pyt i pande med spejlæg, kapers, engelsk sauce, ketchup og evt. lidt grønt på toppen. Undlad dog6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartoflerne i stykker og spidskålet i strimler.
Ekstra smag: Hvis du vil peppe smagen lidt op, så tilsæt lidt ekstra krydderier. F.eks. karry, oregano eller timian.