Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
45 min
0 min
Jubii: Tid til risengrød! Vi har lavet en lækker og cremet udgave, der er piftet op med en super god frugtkompot med jordbær og græskar - og toppet med knasende sprøde brødcroutoner vendt i kanelsukker. Vi har brugt rugbrød til croutonerne, men du kan også bruge flute, fuldkornsbrød eller lignende. På med nissehuen og god fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Risengrød
- 2 dlvand
- 200 gramgrødris
- 12 dlmælk
- salt
- Græskarkompot
- 0.5 stkhokkaidogræskar
- 250 gramfrosne jordbær
- 1.5 dlvand
- 2 tskvaniljesukker
- 1 tskstødt kanel
- 50 gramsukker
- 4 skiverugbrød
- olivenolie
- citron
- bagepapir
Fremgangsmåde
Risengrød
1
Bring vandet i kog i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælken og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.Græskarkompot
2
Imens grøden koger opvarmer du ovnen til 200 grader varmluft og kaster dig over kompotten. Skræl græskarret og fjern kernerne. Skær kødet i mindre tern.3
Bring jordbær og græskar i kog i en gryde med vand, vaniljesukker, kanel og sukker og lad det simre indtil grøden er færdig. Husk at røre undervejs og sørg for, at gryden ikke koger tør. Tilsæt i så fald en smule mere vand.4
Skær rugbrødet i små terninger. Vend dem med lidt olie og drys med kanelsukker på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag croutonerne i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs.5
Når kompotten er kogt ud, smager du den til med lidt salt, citronsaft og evt. mere sukker, hvis du synes. Server grøden med kompot og kanelcroutoner på toppen - og så er det på med nissehuen imens. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære rugbrødet ud i små tern. De kan også røre i kompotten og smage til.