Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
60+ min
Disse nøddebarer er super lækre som en sød (men kun en lille smule syndig) snack. Perfekt i madpakken eller til faldende blodsukker i ulvetimen. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 50 grammørk chokolade
- 150 gramgrovvalsede havregryn
- 100 gramsesamfrø
- 50 gramgræskarkerner
- 50 gramsolsikkekerner
- 100 gramrosiner
- 1 dlakaciehonning
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Hak chokoladen fint og rør den sammen med havregryn, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner og rosiner i en skål.2
Opvarm honningen i en gryde under omrøring og lad den koge i ca. 1 minut. Hæld den varme honning over nøddeblandingen og rør godt, så chokoladen smelter, og du får en klæg masse.3
Beklæd et firkantet fad eller en plastikbeholder med bagepapir og hæld massen i. Læg nu endnu et stykke bagepapir over og tryk massen godt sammen, så overfladen bliver lige. Stil fadet i køleskabet til afkøling.4
Efter ca. 45 minutter kan du tage nøddemassen ud af køleskabet og skære den i skiver. Men vær forsigtig, da den nemt kan smuldre.5
Jo længere tid, du opbevarer massen i køleskabet, jo mere fast bliver den, og jo mindre smuldrer den.6
Pak barerne i en beholder med tætsluttende låg - læg et stykke bagepapir imellem hvert lag, så de ikke klistrer sammen. Opbevar dem køligt.7
Velbekomme :o)Tip
Hvis du kan finde det, så vælg Svanemærket bagepapir. Det er uden fluorstoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.