Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her har vi lavet en rigtig lækker gryderet, der er perfekt til mørke og kolde dage. Den er fyldt med alskens gode sager som pølser, mørbrad og græskar. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Retten er til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkhokkaidogræskar
- 1 stksvinemørbrad
- 300 gramgrillpølser
- 2 spskpaprika
- 2 dåsehakkede tomater
- 2 spskrød pesto
- 2 dlmadlavningsfløde 8 %
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løg og hvidløg fint. Vask peberfrugten og skræl græskaret, befri begge dele for kerner og skær i tern. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter. Skær pølserne i skiver. Har du blomkål eller andre grøntsagsrester i køleskabet, så kan du også bruge dem i gryderetten.3
Brun pølserne af i en stor gryde - evt. i lidt olivenolie, hvis det behøves. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, græskar, paprika og mørbrad og rør godt. Bruger du en stærk paprika, er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele, så begynd med lidt, smag til undervejs og tilsæt mere, hvis det er nødvendigt.4
Tilsæt hakkede tomater og rød pesto og bring gryden i kog. Lad retten simre i 15 min. til kødet er gennemstegt - eller længere, hvis du har tid. Det er lidt ligesom når ungerne rydder op på værelset (man har jo lov til at drømme): Jo længere tid, jo bedre resultat...!5
Skru nu ned for varmen og tilsæt madlavningsfløden. Smag til med salt og peber og servér den fantastiske klassiker med dampende varme ris.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære pølserne i skiver. De kan også skære peberfrugt og græskar, men skær gerne græskarret i stave forinden, da det kan være ret hårdt.