Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
20 min
Vi har gjort aftensmaden ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag - eller assistere mor og far i køkkenet. Her har vi lavet en omgang lækre rodfrugter, der er gratineret med bacon og timian og serveret med spejlæg på toppen. En slags biksemad i ovnen. Vi har brugt frosne rodfrugter for at gøre det ekstra nemt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramkartofler
- 450 gramfrosne rodfrugter
- 200 grambacon i tern
- 1 spskfrisk eller tørret timian
- olivenolie
- 4 stkæg
- 4 skiverugbrød
- bagepapir
- salt
- peber
- ketchup
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Skrub kartoflerne og skær dem i tern. Læg dem sammen med rodfrugterne på en bageplade med bagepapir og vend dem med bacon, timian og en god slat olivenolie. Krydr med salt og peber og bag rodfrugterne i ca. 30 minutter, til de er gyldne.3
Slå æggene ud på en varm pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.4
Rist rugbrødet i en brødrister.5
Server de stegte rodfrugter og kartofler med spejlæg, ketchup og lidt ristet rugbrød.6
Super simpelt og mega lækkert - velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Hvis dine børn ikke kan lave retten helt selv, kan de skrubbe kartoflerne. De kan også krydre kartoflerne med timian og salt og peber. Der er også rig mulighed for at lære at slå æg ud. I dette tilfælde er det nemmest at slå et æg ud af gangen i en skål eller kop, så der er mulighed for at fjerne eventuelle skaller.