Pasta bolognese med smuglergrønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramfuldkornspasta
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dlvand
  • 0.25 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pasta bolognese med smuglergrønt - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Bolognese er FANTASTISK til at camouflere grøntsager, så de kan sniges i knapt så grøntsagstrænede unger. Her har vi smuglet gulerødder og knoldselleri i kødsaucen og serveret den med gnavergrønt. Husk at gemme halvdelen af kødsaucen til i morgen, hvor den skal bruges til mega lækker pizzalasagne. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramfuldkornspasta
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dlvand
  • 0.25 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

2. Hak løgene og hvidløget fint. Svits det i 3-4 minutter i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød og paprika og rør rundt, til kødet er blevet brunet godt af.

3. Skræl gulerødderne og sellerien (måske skal du bruge en kniv til skære bunden af) og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Tilsæt det til gryden og steg videre i et par minutter under omrøring.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe som muligt. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig!

5. Skyl agurk og snackpeber og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

6. Smag bolognesen til med salt og peber og server den i dybe tallerkener med pasta og gnavergrønt, som tilbehør.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle gulerødderne og sellerien - skær evt. over i mindre stykker, så er det nemmere for dem. De kan også skære agurk i stave og skylle snackpeber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre