Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Vi har lavet en smagsfuld og børnevenlig vegetarret, der er en klassiker i det marrokanske køkken: Veggie harissa med kartofler, søde kartofler, gulerødder og kikærter, der bliver serveret med lune wraps. Du skal ikke lade dig forskrække af den lange ingrediensliste - retten er nem og enkel at lave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 500 gramkartofler
- 300 gramgulerødder
- 300 gramsøde kartofler
- 1 spskpaprika
- 0.5 spskspidskommen
- 0.25 spskstødt kanel
- 0.5 spsktørrede koriander
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 dåsekikærter
- 1 dlvand
- 1 spsksukker
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 8 stkfuldkornstortillas
- 3 stktomater
- 0.5 stkagurk
- 0.5 stkløg
- 1 pottebredbladet persille
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Pil løgene, skræl kartofler, gulerødder og søde kartofler og skær alle grøntsagerne i grove tern og steg dem i lidt olivenolie i en gryde.2
Tilsæt paprika, spidskommen, kanel og koriander og steg videre i fem minutter. Tilsæt de hakkede tomater, drænede kikærter, vand, ca. 1 spsk. sukker og grøntsagsbouillon.3
Lad det det hele simre i 15 min. til kartoflerne er møre og smag til med salt og peber.4
Skyl og skær imens tomat, agurk, bredbladet persille og løg i små tern. Vend dem med olivenolie og lidt salt og peber.5
Lun wrapsene i ovnen, mikroovnen eller på en pande og server retten i dybe tallerkener med salat og lune wraps, der kan brækkes i stykker og bruges som "ske". Og er du til stærk mad, så giv en et skud chili på toppen.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle grøntsagerne og skære dem i grove tern. De kan også smage sovsen til, da det måske er lidt anderledes smage end de er vant til. De kan også skære tomater og agurker i små tern.