Thai-kyllingedeller i kokossovs med ris

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 pottefriske koriander
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 1.5 spskrasp
  • 1 tsksalt
  • 400 gramfrossen wokmix m. rød karry
  • 4 dlkokosmælk
  •  soya
  • 100 grampeanuts
  • 1 stklime
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Thai-kyllingedeller i kokossovs med ris

I samarbejde med

3.6, Meget populær

De smager virkelig godt de her thai-kyllingedeller! Vi serverer dem med nemme grøntsager i en lækker sauce med kokosmælk og hakkede peanuts på toppen. Vi har brugt en færdig grøntsagsmix med rød karry, der fås på frost i REMA 1000. Du kan også vælge en anden type frossen wokmix, der fås i de fleste supermarkeder, og tilsætte lidt rød karrypasta - husk i så fald at justere indkøbslisten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 pottefriske koriander
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 1.5 spskrasp
  • 1 tsksalt
  • 400 gramfrossen wokmix m. rød karry
  • 4 dlkokosmælk
  •  soya
  • 100 grampeanuts
  • 1 stklime
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak koriander fint - gem evt lidt til pynt. Bland dem med hakket kyllingekød, presset eller finthakket hvidløg, æg, rasp salt og peber.

3. Opvarm en slat olivenolie i en stor pande og steg evt. en prøvedelle for at smage om krydringen er, som du vil have den.

4. Dyp en ske i en kop med vand og form fine kyllingedeller med skeen og håndfladen. Steg dem forsigtigt, til de har fået farve på alle sider. De behøver ikke være gennemstegte - det bliver de senere. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

5. Tag kødbollerne fra panden uden at gøre den ren. Dæk kødbollerne til og stil dem til side.

6. Hæld lidt ekstra olivenolie på panden og herefter den frosne karryblanding. Steg et minut eller to og tilsæt kokosmælk og 1-2 spsk. soya. Bring saucen i kog og lad den simre et par minutter, mens du smager til med salt, peber og limesaft.

7. Læg bollerne forsigtigt i saucen og lad det hele simre, til bollerne er gennemstegte. Hak imens peanutsene.

8. Server sammen med de dampende varme ris, hakkede peanuts og pynt med lidt grønt på toppen, hvis du trænger til farve i kinderne. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke de friske koriander og hakke peanuts. Sørg for at bruge en børnevenlig kniv. De kan også forme kødboller og smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre