Risengrød i mikroovnen med æble- blommekompot og mandler

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 3 dlvand
  • 20 gramsmør
  • 250 gramgrødris
  • 15 dlmælk
  •  salt
  • Æble/blommekompot
  • 3 stkblommer
  • 2 stkæbler
  • 1 spskvand
  •  stødt kanel
  •  vaniljesukker
  •  sukker
  • Topping
  • 50 grammandler
  •  sukker
  •  stødt kanel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Risengrød i mikroovnen med æble- blommekompot og mandler

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Det sørme, det sandt december..! Vi ELSKER risengrød til aftensmad hos Mambeno. Her har vi lavet en ekstra hurtig version i mikroovnen, som kun skal røres i et par gange. Hvis du ikke har mikroovn, så kan du bare lave vores helt almindelige risengrød i gryde . Vær opmærksom på at kogetiden kan variere alt efter typen af grødris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Risengrød
  • 3 dlvand
  • 20 gramsmør
  • 250 gramgrødris
  • 15 dlmælk
  •  salt
  • Æble/blommekompot
  • 3 stkblommer
  • 2 stkæbler
  • 1 spskvand
  •  stødt kanel
  •  vaniljesukker
  •  sukker
  • Topping
  • 50 grammandler
  •  sukker
  •  stødt kanel

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Kom vand, smør, ris og lidt salt i en glasskål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Læg et glaslåg eller en tallerken på og tænd mikroovnen på højeste effekttrin i 5 minutter.

2. Tag skålen ud (pas på - den kan være varm), tilsæt mælk og rør godt rundt. Giv den 7 minutter mere på fuld skrue, hvor mælken gerne skulle begynde at koge - ellers giver du den bare lidt ekstra tid. Tag herefter grøden ud og rør godt rundt. Sæt mikroovnen på halv styrke og lad grøden koge videre i ca. 22 minutter, til den er lind og lækker.

Æble- blommekompot

3. Vask imens blommerne og æblerne og fjern stenene og kernerne. Skær kødet i både og hæld dem i en gryde sammen med vand, et par teskefulde kanel, vaniljesukker og sukker efter smag. Bring ingredienserne i kog og læg låg på. Lad kompotten simre i ca. 10-15 minutter. Den må gerne have lidt bid. Smag til med lidt sukker.

Topping

4. Rist til sidst mandlerne på en tør pande og bland sukker og kanel sammen i en lille skål.

5. Server grøden med blommekompot, ristede mandler og kanelsukker på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til, hvis du og familien er til den slags. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler og blommer i både. De kan også blande kanelsukker sammen og dække bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre