Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
5 min
En lækker fredags- eller weekend-opskrift: Stegte mørbradbøffer i timiansauce - serveret med knuste kartofler og bønner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramkartofler
- 2 stkløg
- 300 gramgulerødder
- 1 stksvinemørbrad
- 3 dlvand
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 0.5 spsktørret timian
- 1 terninghønsebouillon
- 300 gramfrosne bønner
- 40 gramsmør
- 1 pottepurløg
- salt
- peber
- olivenolie
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i en gryde med letsaltet vand til de er møre, når du prikker i dem. Det tager 15-20 minutter.2
Skær løgene i både, skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Stil grøntsagerne til side.3
Puds de mest genstridige sener af mørbraden med din største og skarpeste kniv. Pas på fingrene! Skær mørbraden ud til passende bøffer, krydr med salt og peber og brun dem af i lidt olivenolie i en dyb pande.4
Læg bøfferne til side på en tallerken. De skal blot ha' taget farve på begge sider - ikke steges færdige. Undlad at gøre panden ren og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.5
Tilsæt løg og gulerødder og steg i et par minutter under omrøring. Tilsæt vand, madlavningsfløde, timian og smuldret bouillonterninger. Smag til med salt og peber. Jævn evt. med en smule majsstivelse rørt ud i lidt vand.6
Fordel mørbradbøfferne i saucen på panden og lad dem stege færdige under låg i ca. 10-15 minutter. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand i 5 minutter.7
Hæld vandet fra kartoflerne og knus dem groft i gryden med et piskeris. Rør sammen med smør og hakket purløg og lidt salt og peber.8
Server det lækre mørbradfad med knuste kartofler og kogte bønner. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne og skære dem i skiver. De kan også smage saucen til.