Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Manner, de er gode, juicy og PERFEKTE til familiehygge en fredag, i weekenden eller.. Nå ja, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag! Mexicanske burgere med kyllingefilet, tomatsalsa, guacamole, majs og tortillachips. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 grambacon i skiver
- 450 gramkyllingefilet
- 100 gramcheddarost
- 3 stktomater
- 0.5 pottepersille
- 1 fedhvidløg
- 2 stkavocado
- 1 stklime
- salat efter eget valg
- 140 gramløse majs
- mayonnaise
- 200 gramtortillachips
- 6 stkburgerboller
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Start med at stege baconen på en pande.2
Flæk kyllingfileterne så de er halvt så tykke. Krydr kyllingfileterne med salt og peber og steg dem, til de er gennemstegte men ikke tørre. Du kan også give dem en tur på grillen, hvis solen skinner. Lige inden du tager filterne af panden, lægger du en skive ost på hver filet til dem, der har lyst.3
Skær skyllede tomater i små tern. Hak persillen fint. Bland med halvdelen af det pressede hvidløg (gem resten til guacamolen), lidt olivenolie og smag til med salt og peber.4
Mos avocadoerne med en gaffel og bland med resten af det pressede hvidløg. Smag til med salt og lidt limesaft.5
Skyl salaten. Anret kylling, tomatsalsa, drænede majs og guacamole i små skåle midt på bordet sammen med mayonnaise og tortillachips.6
Lun burgerbollerne i ovnen og lad alle i familien lave den kyllingeburger, de allerbedst kan lide. Hvem kan gabe højest?? Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine bøn være med til at skære tomaterne i tern. De kan også mose avocadoerne med en gaffel.
Tips til mere smag: Friske koriander smager altid godt i mexicansk mad. Du kan også tilføje syltede agurker.