Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
40 min
Ventetid
0 min
Okay - vi skal ikke tale med dem, men de er altså lidt spanske. Og smager mega godt - også i Danmark! Vores lækre kødboller i tomatsauce er et super godt alternativ til den klassiske bolognese. Husk revet parmesan på toppen! God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1/2 pottepersille
- 150 gramgulerødder
- 50 gramrevet parmesan
- 1 stkøkologisk citron
- 500 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 25 gramrasp
- 2 tsksalt
- 1 dlmælk
- 70 gramtomatpuré
- 2 dåserhakkede tomater
- 1 dlvand
- 250 gramfuldkornspasta
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg og del i to bunker. Hak også persillen fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern. Riv også parmesanen og skallen fra den vaskede citron.2
Rør nu kødet sammen med halvdelen af løget og hvidløget samt persille, gulerødder, parmesan, citronskal, æg, rasp, salt og mælk. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.3
Fugt hænderne med vand og form boller på størrelse med golfbolde af farsen. Læg dem til side på en tallerken. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød.4
Steg den sidste halvdel af løg og hvidløg i en slat olivenolie i en dyb pande eller stor gryde. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og vand og rør godt. Læg nu forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen og bring i kog. Husk låg, da tomatsauce har det med at sprøjte på den knap så sjove måde - særligt hvis du har en hvid bluse på, du er glad for :o)5
Lad kødboller og sauce simre i ca. 10 minutter, eller til bollerne er gennemstegte. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.6
Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft og server de lækre kødboller med fuldkornspasta og evt. lidt revet parmesan og grønt på toppen.7
Velbekomme :o)