Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
0 min
Klassisk broccolisalat er et hit som tilbehør til alverdens retter! Salaten er på én gang fyldig, sur, sød, salt og bitter - og med masser umami-smag fra baconen. Her får du opskriften på den helt klassiske udgave med rosiner, solsikkekerner, bacon, rødløg og dressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grambacon i tern
- 2 dlcreme fraiche eller skyr
- 0.5 dlmayonnaise
- 1 spskbalsamicoeddike
- 1.5 spsksirup
- 0.5 stkrødløg
- 50 gramsolsikkekerner
- 40 gramrosiner
- 1 stkbroccoli
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Læg baconternene på en kold og tør pande og tænd for varmen. Steg baconstykkerne sprøde og lad dem efterfølgende dryppe af på lidt køkkenrulle.2
Bland creme fraiche sammen med mayo, eddike og sirup og smag til med salt og peber.3
Hak rødløget i små tern. Vend rødløg, solsikkekerner, rosiner og bacon i dressingen.4
Skyl broccolien og skær eller knæk den i små buketter. Blancher dem herefter i spilkogende vand i ca et minut og overhæld dem efterfølgende med iskoldt vand. Bland med dressingen.5
Server salaten til alverdens retter eller som tilbehør til buffeten. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at knække broccoli i mindre stykker. De kan også blande dressingen.