Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
I dag smutter vi en tur til de varmere himmelstrøg og serverer en omgang lækker og fyldig marrokansk salat med granatæbler, kikærter, spidskommen, spejlæg og hummus. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 0.5 stkspidskål
- 3 stkforårsløg
- 4 stkæg
- 1 dåsekikærter
- 0.5 spskspidskommen
- 1 stkøkologisk citron
- 100 gramgranatæblekerner
- 325 gramrevne gulerødder
- 1 pottepersille
- 8 skivefuldkornstoastbrød
- 200 gramhummus
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Syl kålet og skær det i strimler. Skyl og rens forårsløgene og skær dem skrå.2
Slå æggene ud på en anden pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.3
Steg spidskål i en dyb pande sammen med forårsløg og drænede kikærter. Tilsæt spidskommen og skyllet revet citronskal og steg videre i et par minutter.4
Hæld det hele i en skål og bland med granatæbler, revne gulerødder, hakket persille, citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Rist toast i en brødrister.5
Server salaten med spejlæg, hummus og ristet toastbrød. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære spidskål i strimler. De kan også slå æggene ud i en skål og derefter hælde dem på panden.
Mere smag: Du kan sagtens tilsætte presset hvidløg rørt med en smule olivenolie til salaten og evt. også smage den til med lidt sukker eller honning.