Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
10 min
I dag serverer vi kylling i karry lidt utraditionelt sammen med en luftig gulerods- og kartoffelmos med ananas og bladselleri som tilbehør. Bemærk, at opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af kartoflerne og gulerødderne og resterne af den stegte kylling. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1500 grambagekartofler
- 800 gramgulerødder
- 700 gramkyllingeinderfilet
- 1 spskkarry
- 8 dlkokosmælk
- 2 terninghønsebouillon
- 2 dlvand
- 2 cmfrisk ingefær
- 4 stængelbladselleri
- 25 gramsmør
- 0.5 dlmælk
- 0.5 dlkogevand
- 0.5 dåseananas i skiver
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt - til de er helt møre. Tag halvdelen af kartoflerne og gulerødderne op med en hulske lidt før de er kogt helt færdige og gem dem til i morgen.2
Skær kyllingen i mindre stykker og steg dem i lidt olivenolie i en gryde sammen med karry.3
Tilsæt kokosmælk, smuldret boullion, vand og revet ingefær. Smag saucen til med salt og peber.4
Skyl og skær bladselleri i mindre stave.5
Hæld vandet fra kartofler og gulerødder op i en skål - du skal bruge det om lidt! Mos kartoflerne godt med et piskeris, tilsæt smør og rør, til det er smeltet.6
Tilsæt mælk og kogevand, til konsistensen er som tyk havregrød og smag til med salt og peber. Pas på med at piske for meget - f.eks. hvis du bruger en elpisker. Det kan gøre konsistensen lidt sær og gummiagtig..!7
Server kylling i karryen med kartoffel- og gulerodmos og ananas og bladselleri som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære sellerien i stave og smage saucen til.