Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En nem ret med kylling og masser af grøntsager, som blot vendes sammen i et fad og passer sig selv i ovnen, mens kyllingen steges på panden. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 250 gramgulerødder
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 15 stkcherrytomater
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkcitron
- 100 gramgrønne oliven
- 0.5 spskstødt koriander
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskstødt kanel
- 450 gramkyllingefilet
- 100 gramsalatost i tern
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- 0.5 pottepersille
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl kartofler og gulerødder, pil løg og hvidløg, skyl citronen, cherrytomaterne og peberfrugten. Hak hvidløget fint, skær citronen i grove tern eller både og skær grøntsagerne i mundrette størrelser.3
Kom det hele op i et ovnfast fad sammen med oliven og vend det sammen med koriander, spidskommen, kanel, olivenolie, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min.4
Skær kyllingen i mindre stykker, steg dem gyldne på en pande med olivenolie og krydr med salt og peber. Anret kyllingestykkerne i det ildfaste fad sammen med de færdigbagte grøntsager.5
Smuldr salatosten i en skål og vend den sammen med cremefraiche og peber.6
Skyl persillen og hak den fint. Server grøntsager i fadet med kylling, fetadressing og friskt hakket persille. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn dufte til krydderierne og røre dem sammen.