Æggekage med hytteost og tomat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 10 stkæg
  • 150 gramhytteost
  • 2 dlmælk
  • 1 tskbagepulver
  • 1 tsksalt
  • 4 stktomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottepurløg
  • 4 skiverrugbrød
  • 150 grambacon i skiver- eller parma-/seranoskinke
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En vildt lækker æggekage med sprødt rugbrød i kanterne. Toppet med bacon og masser af frisk tomat. Vil du lave en 100% vegetarisk udgave, dropper du bare baconen. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pisk æg, hytteost, mælk, bagepulver, salt og lidt peber sammen i en skål. Hæld æggemassen i en dyb, oliesmurt sliplet-pande, der kan gå i ovnen. Steg æggekagen på komfuret i et par minutter ved middel varme, så den lige når at stivne lidt i siderne.

3. Sæt panden med æggemassen midt i ovnen i ca. 10. min. og skær i mellemtiden skyllede tomater og vasket peberfrugt, befriet for kerner, i skiver og hak purløget. Hvis ikke du har en pande, der kan gå i ovnen, kan du i øvrigt stege æggekagen med låg på ved svag varme på komfuret. Pas dog på, at æggekagen ikke brænder på.

4. Tag panden ud (pas på, den er varm!) og fordel peberfrugten og halvdelen af tomaterne på toppen. Skær rugbrødsskiverne over i to trekanter pr. skive. Løft ud i siden af æggekagen med en paletkniv og stik rugbrødstrekanterne ned langs kanten.

5. Sæt panden tilbage i ovnen og bag æggekagen i ca. 15 minutter til. Den skal være fast og gylden, når den tages ud. Steg imens baconen på en pande. Drys den færdige æggekage med de sidste friske tomater i skiver, bacon og hakket purløg.

6. Så er der serveret - velbekomme :o)

Tip

Denne ret er god at lave sammen med ungerne. Lad dem f.eks. lave æggemassen og skære grøntsagerne. Husk at vaske hænder, når I har rørt ved æg - evt. salmonella sidder ofte på skallen!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre