Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker æggekage med sprøde kartoffeltern og en simpel tomatsalat som tilbehør. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 900 grambagekartofler
- 7 stkæg
- 1 dlmælk
- 25 grampinjekerner
- 3 stktomater
- 0.5 stkagurk
- 1 stkrødløg
- 2 stkavocado
- olivenolie
- tørret timian
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Jo mindre tern, jo kortere tilberedning. Fordel kartoffelternene i et ovnfast fad og vend dem med olivenolie, timian, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 min.3
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op med olivenolie og hæld æggemassen på panden. Steg æggekagen til den har sat sig lidt i siderne.4
Imens æggekagen steger: Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået lidt farve.5
Bag æggekagen færdig i ovnen i ca. 10 min. til den er fast.6
Skyl tomater og agurk og pil skrællen af rødløget. Flæk avocadoerne og fjern stenene. Skær det hele i små tern og vend det sammen med olivenolie, salt og peber og top med ristede pinjekerner.7
Server æggekagen med sprøde kartoffeltern og tomatsalat. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn piske æggemassen sammen.