Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi piftet den klassiske æggekage op med tomater og rødløg. Vi serverer æggekagen med ristet rugbrød, avocadocreme og tomatsalsa. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkrødløg
- 10 stkcherrytomater
- 0.5 stkagurk
- 9 stkæg
- 2 dlmælk
- 1 spskeddike
- 2 stkavocado
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 stkcitron
- 6 skiverugbrød
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pil skrællen af rødløget og skyl cherrytomaterne og agurken. Skær det hele i små tern.3
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, salt og peber. Varm lidt olivenolie op på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Steg halvdelen af rødløgene og halvdelen cherrytomaterne i et minut eller to. Hæld herefter æggemassen henover.4
Steg æggekagen ved middelvarme til den har sat sig lidt i siderne. Sæt den herefter i ovnen og lad den bage færdig i ca. 15 min.5
Imens æggekagen bager: Vend resten af rødløgene og cherrytomaterne sammen med agurken, eddike, lidt olivenolie, salt og peber.6
Mos avocadoerne med en gaffel og vend sammen med spidskommen, creme fraiche, lidt citronsaft, salt og peber.7
Rist rugbrødet på en brødrister, på en pande i lidt olivenolie eller i ovnen.8
Server æggekagen sammen med ristet rugbrød, avocadocreme og tomatsalsa. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre æggemassen sammen.
Ekstra smag: Top med klippet purløg.