Æggekage med ristet rugbrød, avocadocreme og tomatsalsa

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkrødløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  • 9 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 1 spskeddike
  • 2 stkavocado
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stkcitron
  • 6 skiverugbrød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Æggekage med ristet rugbrød, avocadocreme og tomatsalsa

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Her har vi piftet den klassiske æggekage op med tomater og rødløg. Vi serverer æggekagen med ristet rugbrød, avocadocreme og tomatsalsa. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkrødløg
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  • 9 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 1 spskeddike
  • 2 stkavocado
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stkcitron
  • 6 skiverugbrød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af rødløget og skyl cherrytomaterne og agurken. Skær det hele i små tern.

3. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, salt og peber. Varm lidt olivenolie op på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Steg halvdelen af rødløgene og halvdelen cherrytomaterne i et minut eller to. Hæld herefter æggemassen henover.

4. Steg æggekagen ved middelvarme til den har sat sig lidt i siderne. Sæt den herefter i ovnen og lad den bage færdig i ca. 15 min.

5. Imens æggekagen bager: Vend resten af rødløgene og cherrytomaterne sammen med agurken, eddike, lidt olivenolie, salt og peber.

6. Mos avocadoerne med en gaffel og vend sammen med spidskommen, creme fraiche, lidt citronsaft, salt og peber.

7. Rist rugbrødet på en brødrister, på en pande i lidt olivenolie eller i ovnen.

8. Server æggekagen sammen med ristet rugbrød, avocadocreme og tomatsalsa. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre æggemassen sammen.

Ekstra smag: Top med klippet purløg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre