Æggewraps med laks og spinat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 6 stkæg
  • 1/2 dlmælk
  • 100 gramfriske spinatblade
  • 100 gramfrosne bønner
  • 1 dlskyr
  • 3 spskfriskost- gerne med urter
  • 1/2 spskallroundkrydderi
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkæble
  • 50 gramrosiner
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 100 gramrøget laks
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Æggewraps med laks og spinat

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Hvis du har lidt svært ved at få ungerne til at spise spinat, er det her en rigtig god opskrift! Spinaten bliver bagt ind i den lækre æggewrap, der smager super godt med bl.a. røget laks og æbler.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 6 stkæg
  • 1/2 dlmælk
  • 100 gramfriske spinatblade
  • 100 gramfrosne bønner
  • 1 dlskyr
  • 3 spskfriskost- gerne med urter
  • 1/2 spskallroundkrydderi
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkæble
  • 50 gramrosiner
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 100 gramrøget laks
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Pisk æg og mælk sammen med lidt salt og peber. Skyl spinaten og hak 3/4 af den fint. Bland den hakkede spinat sammen med æggene og hæld massen i en bradepande beklædt med bagepapir. Fordel massen, så den ligger i et jævnt lag - den behøver ikke gå helt ud til kanten. Bag æggemassen i 10-15 minutter, til den er stivnet. Tag den ud af ovnen og lad den køle af, mens den ligger i bradepanden. Stil den evt. udenfor, så går det lidt hurtigere :o)

3. Kog de frosne bønner i en gryde med saltet vand, der dækker, i 2-7 minutter, til de er gennemvarme, men stadig har bid. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand, så de køler af.

4. Bland skyr, friskost og allroundkrydderi og smag til med salt og peber. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Bland dem med halvdelen af æblet skåret i grove tern, rosiner og bønnerne skåret i mundrette bidder. Lav en dressing ved at blande olivenolie, honning og saften fra citron. Krydr med salt og peber og vend dressingen i råkosten.

5. Smør nu den afkølede æggewrap med friskostdressingen - lad 2 cm øverst og nederst på den lange led være uden dressing. Så er den nemmere at lukke, uden dressingen løber ud. Bred resten af de skyllede spinatblade ud på den stivnede æggemasse til dem, der har lyst til mere spinat. Top med laks i skiver, den sidste halvdel af æblet skåret i fine tern og revet ost. Rul forsigtigt wrappen sammen som en roulade på den lange led, mens du befrier den for bagepapiret. Skær den i fine skiver og server med råkostsalaten.

6. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre