Ærtesuppe med sprød kalkunbacon. Hertil grove flutes med friskost.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 125 gramkalkunbacon
  • 1 stkgroft flute
  • 75 gramfriskost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ærtesuppe med sprød kalkunbacon. Hertil grove flutes med friskost.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En suppe man både bliver glad af at spise - og kigge på. En mild ærtesuppe med den fineste grønne farve. Vi topper den med sprødristet kalkunbacon og serverer med lune flutes smurt med friskost. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 350 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 8 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 400 gramfrosne ærter
  • 125 gramkalkunbacon
  • 1 stkgroft flute
  • 75 gramfriskost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løgene og skær dem i grove tern. Kom en sjat olivenolie op i en dyb gryde og svits løg og kartofler i et par minutter.

3. Tilsæt vand og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i ca. 3 min. Blend herefter suppen helt glat i en blender.

4. Skær imens baconen i tern og læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg flutesene ved siden af og bag begge dele i ovnen i ca. 10 min.

5. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt friskost og smag til med salt og peber.

6. Server ærtesuppen med sprøde baconstykker og lune flutes smurt med lidt mere friskost. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn fordele baconstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. De kan også hjælpe med at smage suppen til. Det er altid en god idé at lade børnene smage retter til, som de ikke er helt trænede i at spise.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre