Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En suppe man både bliver glad af at spise - og kigge på. En mild ærtesuppe med den fineste grønne farve. Vi topper den med sprødristet kalkunbacon og serverer med lune flutes smurt med friskost. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramkartofler
- 2 stkløg
- 8 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 400 gramfrosne ærter
- 125 gramkalkunbacon
- 1 stkgroft flute
- 75 gramfriskost
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løgene og skær dem i grove tern. Kom en sjat olivenolie op i en dyb gryde og svits løg og kartofler i et par minutter.3
Tilsæt vand og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i ca. 3 min. Blend herefter suppen helt glat i en blender.4
Skær imens baconen i tern og læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg flutesene ved siden af og bag begge dele i ovnen i ca. 10 min.5
Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt friskost og smag til med salt og peber.6
Server ærtesuppen med sprøde baconstykker og lune flutes smurt med lidt mere friskost. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn fordele baconstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. De kan også hjælpe med at smage suppen til. Det er altid en god idé at lade børnene smage retter til, som de ikke er helt trænede i at spise.