Andebryst med waldorf - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramsmå kartofler
  • 3 stkberberiandebryst
  • 250 gramvindruer- helst stenfri
  • 1 stkæble
  • 1/2 stkcitron
  • 2 dlskyr*
  • 1 tskvanillesukker
  • 50 gramvalnødder
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmaizena
  •  sovsekulør
  • 125 gramsukker
  • 50 gramsmør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Selvom denne ret tager lidt længere tid end normale Mambeno-retter, er den det hele værd. Her serveret med klassiske brunede kartofler, waldorfsalat og sovs (ikke sauce!) a la mormor. Glæd dig :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, og stil dem udenfor, så de køler af. Pil dem herefter med en urtekniv.

2. Rids fedtet på andebrysterne , krydr med salt og peber og læg dem på en kold pande, der kan tåle at gå i ovnen. Tænd for varmen og lad brysterne stege ved middelvarme i ca. 10 minutter, uden at vende dem, indtil skindet er smukt brunt. Vend nu andebrysterne (pas på, det sprøjter nok lidt) og sæt dem i ovnen, mens de stadig ligger på panden. Lad dem stege videre i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er svagt rosa i midten. Lad dem trække utildækket på et spækbræt. Husk at gemme stegeskyen på panden - og husk grydelapperne:o)

3. Vask vindruerne og skær dem i halve. Vask æblet, fjern kernehuset og skær det i fine tern. Vend æbler og vindruer med saften fra citron i en skål. I en anden skål blander du skyr og vanillesukker og smager til med salt og peber. Har du lidt flydende honning i køkkenet, kan du også bruge det, når du smager til. Tilsæt nu æbler og druer til dressingen og vend rundt. Tilsæt valnødderne og rør forsigtigt.

4. Stil panden med stegesky på komfuret - HUSK grydelapperne på håndtaget! Tilsæt mælk og bouillon og lad det koge op under omrøring. Jævn sovsen lidt efter lidt med maizena rørt ud i en smule vand i en kop. Tilsæt kulør efter behag og smag til med salt og peber.

5. Hæld sukkeret på en kold pande og lad det smelte ved svag varme, uden du rører i det - pas på, det ikke brænder på. Tilsæt nu smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige. Skær anden i skiver og server! Velbekomme :o)

Tip

Vær opmærksom på, at retten er beregnet til to dage, så det ene stegte andebryst tages fra og bruges til f.eks. friske forårsruller dagen efter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre