Andebryst med bulgur og appelsinsauce

Ingredienser

  • 2 dlbulgur
  • 1 terninghønsebouillon
  • 50 grammandler
  • 2 stktomater
  • 100 gramtørrede abrikoser
  • 1/2 pottepersille
  • 2 stkberberiandebryst
  • 3 dlappelsinsaft- juice eller friskpresset
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksoya
  •  majsstivelse
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andebryst med bulgur og appelsinsauce

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Berberiandebryst smager fantastisk! Her har vi serveret andebrysterne med bulgursalat og lækker appelsinsauce. Du kan bruge friske appelsiner, som du selv presser - eller blot bruge appelsinsaft fra flaske. Det bestemmer du helt selv. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 dlbulgur
  • 1 terninghønsebouillon
  • 50 grammandler
  • 2 stktomater
  • 100 gramtørrede abrikoser
  • 1/2 pottepersille
  • 2 stkberberiandebryst
  • 3 dlappelsinsaft- juice eller friskpresset
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksoya
  •  majsstivelse
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Kog bulguren efter anvisningen på posen. Tilsæt halvdelen af bouillonen til kogevandet i stedet for salt - gem resten til saucen. Når bulguren er færdigkogt, hælder du evt. overskydende vand fra og lader bulguren køle lidt af.

2. Rist mandlerne på en tør pande. Vask tomaterne og skær dem i tern. Hak abrikoser, mandler og persille groft.

3. Dup andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle og rids først fedtet på langs og derefter på tværs med din bedste og skarpeste kniv, så du får et flot rudeformet mønster. Pas på ikke at ridse for meget ned i kødet. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Læg andebrysterne med fedtsiden nedad på en kold pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tænd for varmen og lad brysterne stege på fedtsiden, til fedtet er smukt lysebrunt og sprødt. Vend brysterne og tag panden af varmen. Krydr brysterne med salt og peber og sæt panden i ovnen i ca. 15 minutter alt efter størrelse.

5. Tag panden ud af ovnen - pas på, den er mega varm! Læg andebrysterne på en tallerken og lad dem trække utildækket. Fjern evt. en smule af fedtet fra panden, men ikke det hele! Tilsæt nu appelsinsaft, honning, soya og resten af bouillonen til stegskyen på panden og lad det koge op. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop og smag til med salt, peber og evt. lidt mere soya og honning, hvis du synes.

6. Bland bulguren sammen med mandler, abrikoser, tomater og persille og server sammen med andebrysterne skåret i skiver og den lækre appelsinsauce.

7. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre