Andebryst i rød karry og kokos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 3 stkberberiandebryst
  • 1 stkløg
  • 2 tskrød karrypasta
  • 4 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 75 grambønnespirer
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 4 stkforårsløg
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Andebryst smager fantastisk - også i asiatiske retter! I opskriften skal du stege ekstra andebryst, så du har mad til to dage. Resten af andekødet kan bruges dagen efter i en lækker nuddelsalat. Men du kan selvfølgelig også nøjes med at stege lidt mindre kød, hvis du kun skal lave denne ret. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Rids fedtet på andebrysterne i fine tern. Krydr godt med salt og peber og læg andebrysterne på en kold pande med fedtsiden nedad. Husk at vaske fingre, kniv og spækbræt! Tænd for panden på middelvarme og lad andebrysterne stege i ca. 10 min. på skindsiden, inden du vender dem og giver dem de sidste ca. 5 minutter på den anden side. Tag dem af panden, gem fedtet og lad andebrysterne køle lidt af på et spækbræt, inden du skærer halvdelen i mundrette skiver og gemmer resten til aftensmaden i morgen! Andebrystet skal ikke være rødt i midten, men må gerne være svagt rosa.

3. Varm en smule af andefedtet op i en wok eller en dyb pande. Tilsæt hakket løg og karrypasta og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt kokosmælk, vand og hønsebouillon og lad det simre et par minutter.

4. Vask bønnespirerne. Skær peberfrugten i grove tern, skær forårsløgene i skiver på skrå og gem lidt af den grønne top til pynt. Tilsæt andebrystet i skiver sammen med peberfrugt og forårsløg og varm op, så kødet er gennemvarmt og grøntsagerne stadig har bid. Lige inden servering tilsættes bønnespirerne. Smag evt. til med mere karrypasta, hvis du mangler ild på tungen :o)

5. Server med dampende varme ris og lidt hakket top fra forårsløgene som pynt. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme halvdelen af det stegte andekød til en lækker nuddelsalat dagen derpå. Hvis du har karrypasta tilovers, kan du fordele det i små bøtter eller poser med ca. 2 teskefulde i hver og fryse dem ned. Så er du sikker på, at pastaen ikke bliver for gammel i køleskabet, og du behøver kun tø en enkelt lille pakke op, næste gang du skal bruge karrypasta.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre