Andebryst med grønskålsalat, aspargeskartofler og brun sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramaspargeskartofler
  • 50 gramhasselnødder
  • 200 gramsnittet grønkål
  • 1 dlolivenolie
  • 1 spskeddike
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 0.5 stkrødt spidskål el. rødkål
  • 1 stkæble
  • 1 pottepersille
  • 2 stkandebryst
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 dlkartoffelvand
  • 0.5 terninghønsebouillon
  •  bagepapir
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andebryst med grønskålsalat, aspargeskartofler og brun sovs

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Nu' det jul igen og nu' det jul igen! Her får du opskriften på stegt andebryst, aspargeskartofler, brun sovs og en sprød grønkålssalat toppet med en dressing med kanel, honning, eddike og olivenolie. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramaspargeskartofler
  • 50 gramhasselnødder
  • 200 gramsnittet grønkål
  • 1 dlolivenolie
  • 1 spskeddike
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 0.5 stkrødt spidskål el. rødkål
  • 1 stkæble
  • 1 pottepersille
  • 2 stkandebryst
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 dlkartoffelvand
  • 0.5 terninghønsebouillon
  •  bagepapir
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Skrub og skyl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Pil evt. kartoflerne hvis du har tid. Gem lidt af kogevandet til sovsen.

2. Hak hasselnødderne groft og vend hasselnødder og grønkål i lidt olivenolie, salt og peber. Fordel hasselnødder og grønkål på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det hele i ovnen i ca. 10 min.

3. Imens grønkålen bager: Rør olivenolie, eddike, honning og kanel sammen. Snit spidskålen fint, skyl æblet og persillen. Skær æblet i små tern og hak persillen groft. Vend det hele sammen med den bagte grønkål og hasselnødder. Smag til med salt og peber.

4. Rids fedtet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm en pande op til middelvarme og steg andebrysterne med skindsiden nedad i ca. 10 min. Vend andebrysterne og steg dem i ca. 10 min.

5. Imens andebrysterne steger: Hæld cremefine op i en kasserolle. Tilsæt lidt majsstivelse blandet med vandet fra kartoflerne og lad det koge op under omrøring. Tilsæt bouillon og kulør og smag til med salt og peber.

6. Skær andebrysterne i skiver og server dem sammen med sprød grønkålssalat, kartofler og brun sovs. Velbekomme - og rigtig glædelig jul!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre grønkålsdressingen sammen og smag sovsen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre